Klik op deze link voor terug luisteren van de laatste Cocktails uitzending

 

 een nieuw nummer van The Beatles, amper enkele weken nadat The Rolling Stones een nieuw uitbrachten 27 jaar nadat Real Love als single uit de kluis werd gelaten en maar liefst 53 jaar na het laatste album Let It Be lossen The Beatles nog een onuitgebrachte song uit Historie van de Nederlandse Popmuziek deel2


5 NOVEMBER 1967
Robin Gibb en zijn vriendin Molly Greening zijn op 5 november 1967 onderweg van Hastings naar Londen als hun trein bij het zuidwesten van Londen een ongeluk krijgt. Zij kunnen zich met veel moeite uit de wrakstukken bevrijden. Negenenzeventig mensen raken gewond. Vijftig passagiers komen bij het ongeluk om het leven. Robin Gibb en Molly Greening worden met een shock in het ziekenhuis opgenomen. Dit treinongeluk gaat als het Hither Green Train Wreck de geschiedenis in. Volgens Barry Gibb heeft zijn broer van dit ongeluk de hik in zijn stem gekregen. Naar aanleiding van het treinongeluk schrijft Robin Gibb I’ve Gotta Get A Message To You. De single komt op 24 augustus 1968 de Veronica Top 40 binnen. Hij bereikt de derde plaats.


6 NOVEMBER 1999
Op 6 november 1999 verliest Rob Hoeke de strijd tegen kanker. Hij overlijdt in zijn huis in Krommenie. De pianist heeft in 1966, met zijn Rhythm And Blues Group, een grote hit met Margio. Rob Hoeke is 60 jaar geworden.


7 NOVEMBER 1988
Op 7 november 1988 wint John Fogerty de rechtszaak tegen platenmaatschappij Fantasy Records. Volgens Fantasy zou John Fogerty zich schuldig hebben gemaakt aan plagiaat bij het componeren van The Old Man Down The Road. Dit zou een kopie zijn van Run Through The Jungle, ook een nummer van John Fogerty. Ironisch genoeg wordt John Fogerty “vrijgesproken” van de aanklacht dat hij zichzelf zou hebben gekopieerd.


13 NOVEMBER 1990
De Delftse zanger Nico Haak overlijdt op 13 november 1990 aan een hartstilstand. In 1972 heeft hij met zijn groep De Paniekzaaiers zijn eerste hit met Het Whiskeylied. Daarna volgen o.a. Joekelille, Honkie Tonkie Pianissie, Foxie Foxtrot, Laame Damma Doen, Is Je Moeder Niet Thuis, Moe Zijn, Niet Geschoten Is Altijd Mis en Als Ze Me Missen. Nico Haak is 51 jaar geworden.

15 NOVEMBER 1982
Doe Maar gaat vanaf 15 november 1982 een maand de studio in voor de opnamen van een nieuwe single en een nieuw album. In januari 1983 verschijnt de single Pa. Het album 4US ligt in maart 1983 in de winkel.Laatste uitzending piratenzender Veronica (1974)Op 14 November 1981 komen The Pretenders de Engelse hitparade binnen met, het door Ray Davies van The Kinks al in 1965, geschreven nummer I Go To Sleep.


Op 14 November 2000 wordt het album One van The Beatles uitgebracht. Op dit album staan alle nummer 1-hits van de groep uit Liverpool. George Martin en Paul McCartney hebben alle zevenentwintig tracks opnieuw gemixed en gemasterd. One komt op 25 November 2000 de Nederlandse Albumlijst binnen en staat vanaf 9 December een week op de eerste plaats.


The Rolling Stones staan op 16 November 1966 in de Olympic Studios in Londen om de nummers Let's Spend The Night Together en Ruby Tuesday op te nemen. Andrew Loog Oldham is de producer en Glyn Johns doet de techniek. Op 13 Januari 1967 wordt de single uitgebracht. Het is in Groot-Brittannie de twaalfde single voor The Rolling Stones. In Nederland komt Let's Spend The Night Together op 21 Januari 1967 de Top 40 binnen, en bereikt uiteindelijk de tweede plaats.


Jailhouse Rock van Elvis Presley komt op 14 Oktober 1957 binnen in de Amerikaanse hitparade. Eén week later staat de single op de eerste plaats waar hij zeven weken zal blijven staan. Ook de B-kant doet het goed in de hitparade van Billboard. Treat Me Nice bereikt op 28 Oktober 1957 de achttiende plaats. Beide liedjes zijn afkomstig uit de film Jailhouse Rock die op 21 Oktober 1957 in premiere gaat.


Op 18 November 1956 zijn Fats Domino en Guy Mitchell te gast in een aflevering van The Ed Sullivan Show. Fats Domino zingt Blueberry Hill, terwijl Guy Mitchell Singin' The Blues ten gehore brengt. Verder laat presentator Ed Sullivan in dit televisieprogramma van de Amerikaanse omroep CBS beelden zien uit Love Me Tender, de eerste bioscoopfilm van Elvis Presley die drie dagen eerder in premiere is gegaan.


Vanaf 25 November 1992 draait de film The Bodyguard in de Amerikaanse bioscopen. De hoofdrollen worden gespeeld door Whitney Houston en Kevin Costner. The Bodyguard is geregisseerd door Mick Jackson. Het scenario is van Lawrence Kasdan. De soundtrack van de film is één van de bestverkochte albums in 1992. Vanaf 26 December 1992 staat The Bodyguard twaalf weken op de eerste plaats van de Nederlandse LP Top 50.