soultime

Iedere Donderdagavond van 9 tot 10 Soultime en Zaterdagavond van 8 tot 9 uur

Soultime neemt u mee terug naar de mooiste soul en disco hits van de afgelopen 60 jaar. In 60 minuten laten we in Soultime oude tijden herleven met onder meer muziek van de queen of soul Aretha Franklin en natuurlijk de godfather of soul James Brown. Van Sam & Dave tot de queen of disco Gloria Gaynor en van The Trammps tot Daft Punk. Dit is slechts een willekeurige greep uit al die prachtige soul en disco platen van de afgelopen 60 jaar en ze komen allemaal voorbij in Soultime, de naam zegt het al.


 Soul  & Disco  legends
                                                                                                    Stevie Wonder         Diane Ross

   Aretha Franklin          Earth Wind & Fire          Kool & The Gang                 James Brown

Lionel Richie      Otis Redding     Mary Wells     Ray Charles     Sam & Dave      Arthur Conley  THE TRAMMPS

Rufus ft Chaka Kahn    Sister Sledge   KC AND THE SUNSHINE BAND     Nile Rodgers   Tower of Power 

O'JAYS           BARRY WHITE                 Respect van Aretha Franklin. Dit nummer is een van de meest succesvolle soulplaten aller tijden en werd het anthem van de vrouwenbeweging in de jaren 60.


Let’s Stay Together van Al Green. Dit nummer is een meesterwerk in het creëren van een sexy groove die mensen doet bewegen. Het werd in 1972 een nummer 1 hit en verkocht miljoenen exemplaren.

I Heard it Through the Grapevine van Marvin Gaye. Dit nummer uit 1968 was een van de grootste hits van Motown, het beroemde platenlabel uit Detroit dat veel soulsterren produceerde. Het was een pijnlijk nummer over een man die ontdekte dat zijn geliefde hem bedroog via geruchten.


My Girl van The Temptations. Dit nummer is een liefdesverklaring voor de vrouw van Smokey Robinson, die het nummer schreef voor het Motown-label. Het werd in 1964 een nummer 1 hit en verkocht miljoenen exemplaren.


Stand by Me van Ben E. King. Dit nummer is geïnspireerd door gospelnummers en vertelt over geliefden die elkaar nooit moeten verlaten, wat er ook gebeurt. Het werd in 1961 een groot succes en kreeg opnieuw hoge hitlijstposities in 1986 dankzij de film met dezelfde naam.


Young Hearts Run Free van Candi Staton. Dit nummer uit 1976 was een disco-klassieker die het verhaal vertelde van Staton’s mislukte huwelijk met een gewelddadige man. Het was een empowerment-nummer dat vrouwen aanspoorde om hun leven te leiden zoals ze wilden.


Out on the Floor van Dobie Gray. Dit nummer uit 1966 werd het anthem van de northern soulscene, omdat het de opwinding en het plezier van het dansen op de all-nighters beschreef. Het had ook een pakkende pianomelodie die deed denken aan de James Bond-films.


You Didn’t Say a Word van Yvonne Baker. Dit nummer uit 1966 werd ook wel het James Bond-lied genoemd, omdat het een gelijkenis vertoonde met het 007-thema. Het was een dramatisch nummer over een vrouw die haar man confronteerde met zijn ontrouw, met een krachtige vocale prestatie van Baker

.
Tainted Love van Gloria Jones. Dit nummer uit 1964 werd oorspronkelijk geschreven door Ed Cobb van The Four Preps, maar werd pas populair toen Jones het opnam met een meer soulvolle stem. Het werd een enorme hit in de northern soulclubs, vooral in de Wigan Casino, waar het vaak werd gedraaid als de laatste plaat van de nacht.

Good Times van Chic. Dit nummer uit 1979 was een meesterwerk van Nile Rodgers en Bernard Edwards, die disco perfectioneerden met hun funky gitaar- en baslijnen. Het was een optimistisch nummer over het genieten van het leven, dat veel andere artiesten inspireerde of samplede.


You Make Me Feel (Mighty Real) van Sylvester. Dit nummer uit 1978 was een anthem voor de gay scene, die disco omarmde als een vorm van expressie en bevrijding. Het had een opzwepende groove, een gospelkoor en een krachtige zang van Sylvester, die zijn identiteit vierde.


Stayin’ Alive van de Bee Gees. Dit nummer uit 1977 was een van de hoogtepunten van de soundtrack van Saturday Night Fever, de film die de discokoorts over de hele wereld verspreidde. Het had een onweerstaanbare baslijn, een catchy refrein en een iconische loopscène.


I Feel Love van Donna Summer. Dit nummer uit 1977 was een baanbrekend werk van Giorgio Moroder, die elektronische muziek naar de disco bracht. Het had een hypnotiserende puls, een sensuele zang en een futuristisch geluid dat nog steeds invloedrijk is.


Dancing Queen van ABBA. Dit nummer uit 1976 was een van de grootste hits van de Zweedse popgroep, die bekend stond om hun aanstekelijke melodieën en harmonieën. Het was een vrolijk nummer over het plezier van het dansen, dat iedereen zich als een koningin liet voelen.


Stevie Wonder is een Amerikaanse zanger, songwriter, multi-instrumentalist en activist, die blind is sinds zijn geboorte. Hij begon zijn carrière als kindster bij Motown en heeft meer dan 30 top 10 hits gehad in de VS, waaronder Superstition, I Just Called To Say I Love You en Isn’t She Lovely Hij heeft ook 25 Grammy awards gewonnen meer dan elke andere solo artiest. 

 Gloria Gaynor is een Amerikaanse zangeres, die bekend staat als de "Queen of Disco". Ze brak door met haar versie van Never Can Say Goodbye in 1974 en had haar grootste succes met I Will Survive in 1978, dat een wereldwijde hit werd en een symbool van vrouwelijke empowerment

George McCrae is een Amerikaanse soul en disco zanger, die vooral beroemd is om zijn hit Rock Your Baby uit 1974, die een van de eerste grote discohits was. Hij was getrouwd met zangeres Gwen McCrae, met wie hij ook samenwerkte.